Policijsko poročilo, dne 30. oktober 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 218 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V tem tednu nas je več občanov z območja Šentjurja in Celja opozorilo o vozniku osebnega vozila, ki je z agresivno vožnjo, prekoračitvami hitrosti, nepravilnim prehitevanjem in mnogimi drugimi kršitvami, na relaciji Celje - Šmarjeta - Vojnik ter Celje - Šentjur - Šmarje pri Jelšah, kršil cestno prometne predpise in ogrožal sebe in ostale voznike v cestnem prometu. Omenjenega voznika, z vozilom višjega cenovnega razreda, smo včeraj zjutraj ustavili na območju Stopč. Voznik je v naselju prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 30 kilometrov na uro. Prav tako smo mu, na podlagi predhodno opravljenega pozitivnega testa za prepoznavo znakov oziroma simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, odredili strokovni pregled. Poleg omenjenega je vozil v času, ko mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Za prekoračitev hitrosti v naselju je predpisana globa v višini 500 € in pet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa globa v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk. Občanom, ki so nas opozorili na objestno in nevarno vožnjo voznika, se zahvaljujemo.

Kriminaliteta

Izpred gostinskega lokala na Ponikvi, na območju Policijske postaje Šentjur, je neznani storilec ukradel več stolov in miz.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj na avtocestnem počivališču Zima obravnavali romunskega državljana, s francoskim vozilom, ki je imel v vozilu več različnih registrskih tablic, med njim tudi več takšnih, ki so bile v Italiji prijavljene kot ukradene. Voznika smo pridržali, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja, ga bomo kazensko ovadili.

Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznani storilec iz rezervoarja romunskega tovornega vozila ukradel nafto.

Pred nami sta praznična dneva. Ob dnevu spomina na mrtve smo običajno množično obiskovali pokopališča, se srečali s sorodniki, znanci in poklepetali. Zaradi situacije, v kateri smo se znašli, je priporočljivo, da se letos temu odpovemo in s tem pokažemo odgovornost tako do sebe, kot
do naših bližnjih 

Miren praznični vikend želimo s Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj