Policijsko poročilo, dne 30. julij 2020

V zadnjih 24 urah smo na telefonsko številko za nujne klice sprejeli 329 klicev, 92 jih je bilo interventnih, dva nujna.

Danes zjutraj smo bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke Renault Scenic, reg. številke CE LD837, črne barve katerega je imel lastnik parkiranega pred stanovanjskim blokom na Čopovi ulici v Žalcu. Vse, ki bi karkoli vedeli o odtujenem avtomobilu naprošamo, da to sporočite na telefonsko številko za nujne klice 113 ali anonimni telefon policije 0801200.

V Ravnah na Koroškem je neznani storilec iz ene tamkajšnjih trgovin odtujil več folij in mrež za baliranje in s tem trgovino oškodovali okoli 1000 eur.

Včeraj okoli 20.30 ure smo bili obveščeni o padcu kolesarke v Šentjurju. Policisti so ugotovili, da je bila kolesarka v nesreči udeležena sama. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da je zadobila hude telesne poškodbe.

Okoli 13.29 ure smo bili obveščeni o nesreči na prehodu ceste čez železniško progo na relaciji Paška vas- Florjan v Velenju. Voznik kmetijskega traktorja je vozil traktor po nakategorizirani cesti in zapeljal na nivojski prehod ceste čez železniško progo v času, ko je po progi v desni nepregledni ovinek pripeljal potniški vlak. Vlakovodja je pričel zavirati, vendar trčenja ni uspel preprečiti, zato je vlak trčil v sprednji del traktorja, ki ga je odbilo iz proge. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, na vlaku in na kmetijskem traktorju pa je nastala materialna škoda.

Obravnavali smo tudi dve nesreči pri delu.

Včeraj popoldne nekaj po 15.00 uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu v Črni na Koroškem. Pri opravljanju zemeljskih del z bagrom je bagerist sprožil večjo skalo, katera je padla čez škarpo z višine cca 3 metrov na delavca, ki se je v tistem času nahajal pod škarpo. Delavec je zadobil hude telesne poškodbe. Opravljen je bil ogled kraja nesreče, policisti pa še zbirajo obvestila v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

V Šentjurju, v kraju Golobinjek pri Planini se je včeraj okoli 16.00 popoldne pri vzpenjanju na kombajn lažje telesno poškodoval voznik. Med
vzpenjanjem na kombajn je vozniku spodrsnilo, zato je padel iz kombajna ter se pri padcu lažje telesno poškodoval.

Med včerajšnjem neurjem je včeraj okoli polnoči zagorela stanovanjska hiša v Slatini na Ponikvi. Do požara je prišlo zaradi udara strele. Kljub hitremu posredovanju in gašenju s strani okoliških gasilcev je zgorelo ostrešje stanovanjske hiše. Škodo ocenjujejo na okoli 30.000 eur.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj