Policijsko poročilo, dne 29. november 2019

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 74 interventnih dogodkov.

Prometna varnost

Prometna nesreča s hudimi poškodbami - Mislinja

Včeraj, nekaj čez 17. uro, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti v Mislinji, v križišču za Šentlenart. V prometni nesreči sta bila poškodovana 40 letna peška in njen še ne dve letni otrok. 40-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Doliča proti Slovenj Gradcu. Ker ni vozil s takšno hitrostjo, da bi vozilo lahko pred prehodom za pešce varno ustavil je trčil v desni bok peške in njenega otroka. Oba sta padla. 40-letna peška se je v trčenju hudo poškodovala, deček na srečo lažje. 40-letnega voznika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Poleg omenjene smo včeraj obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Zasega vozil – Celje in Slovenske Konjice

V Celju smo zasegli neregistrirano vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 2,4 promila alkohola v krvi.

V Slovenskih Konjicah smo zasegli osebno vozilo voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje.


Kriminaliteta

Tatvina registrskih tablic - Polzela

Z osebnega vozila parkiranega pred stanovanjskim blokom na Polzeli je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

Poskus vloma v rezervoar avtobusa – Šmartno ob Paki

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec poskušal vlomiti v rezervoar avtobusa parkiranega na parkirišču železniške postaje. Goriva mu ni uspelo ukrasti. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem rezervoarja.

Požar – Podvin pri Polzeli

V Podvinu prti Polzeli je okoli štirih zjutraj zagorel lesen pomožni objekt. Vzrok požara še ni potrjen.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj