Policijsko poročilo, dne 29. maj 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24. urah poklicalo 217 občanov. 46 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj, okoli poldneva, smo v Šentvidu pri Grobelnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik kolesa z motorjem. Prometna nesreča se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti voznika kolesa z motorjem, ki je z dovoza stanovanjske hiše zapeljal na lokalno cesto in trčil v osebno vozilo. 39-letni voznik kolesa z motorjem, ki pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, je padel in se hudo poškodoval. Zaradi hudih poškodb je ostal na zdravljenju v celjski bolnišnici. 39-letnemu povzročitelju prometne nesreče bomo izdali plačilni nalog.

V Brdinjah smo zasegli motorno kolo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Ker je hitri test pri vozniku pokazal prisotnost prepovedanih drog v telesu, smo mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V Gortini so zasegli vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Sledi obdolžilni predlog.

Okoli pol dveh zjutraj smo osebno vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli še vozniku v Žalcu.

V Gubnem smo imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel v krvi dobrih 1,70 promila alkohola, zato smo ga pridržali do streznitve. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo mu izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Na Prevaljah smo oglobili občana, ki je verbalno in fizično napadel sosedo.

Nekaj čez 22. uro smo v Celju pridržali kršitelja, ki je pod vplivom alkohola, pred gostinskim lokalom napadel občana in ga izzival k pretepu. Ker kršitelj ni upošteval ukazov policistov, naj preneha s kršitvijo, smo mu odredili pridržanje do streznitve. Pri varnostnem pregledu smo mu zasegli zavojčka prepovedanih drog, najverjetneje konoplje in heroina.

Ostalo

Okoli 18. ure smo bili obveščeni o požaru. Zagorela je zunanjost gostinskega objekta na Kersnikovi ulici v Celju. Do požara je prišlo zaradi varjenja bitumenske izolacije okoli stebra reklamnega panoja. Požar sta še pred prihodom gasilcev pogasila občana. Gostov v času požara v lokalu ni bilo. Ogenj je povzročil minimalno škodo. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj