Policijsko poročilo, dne 28. julij 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 378 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Kriminaliteta

Včeraj smo bili obveščeni, da je izpred trgovine Merkator v Pesju v Velenju ukradeno moško kolo Wilier 503 X Race. Policisti so na podlagi opisa storilca in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolo ukradel 39 letni domačin. Kolo mu je bilo zaseženo ter vrnjeno lastniku, policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

V Velenju so policisti opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila ter tatvine registrske tablice.

V Zečah je neznani storilec izvršil tatvino bakrenih žlebov iz stanovanjske hiše.

Nekaj po 23.00 uri zvečer smo bili obveščeni o požaru v kletnih prostorih stanovanjskega bloka na Prežihovi ulici v Mežici. Med gašenjem je bilo iz stanovanjskega bloka evakuiranih 20 oseb, dve osebi sta bili zaradi vdihovanja dima pregledani s strani reševalcev. Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je zagorelo za zunanji strani ene izmed kleti. Ali je šlo za malomarnost ali namerno podtaknjen ogenj policisti še preiskujejo. Škodo ocenjujejo na okoli 400 eur.

Prometna varnost

Ob 13.11 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti Ravne na Koroškem - Dravograd v Tolstem vrhu. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je 49 letni voznik kombiniranega vozila v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 47 letni voznik tovornega avtomobila. Voznik tovornega avtomobila se je pričel z vozilom umikati v desno, vendar trčenja ni uspel preprečiti. V silovitem trčenju se je voznik kombiniranega vozila huje telesno poškodoval, voznik tovornega avtomobila pa lažje. Obvoz za vsa vozila je bil urejen preko regionalne ceste Ravne - Kotlje- Slovenj Gradec, cesta pa je bila zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče zaprta do 18.15 ure, ko je bil sproščen promet za vsa vozila.

Ob 17.09 uri smo bili obveščeni o padcu motorista kraju Straže pri Mislinji. Policisti so ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 57 letnega voznika motornega kolesa. Voznik motornega kolesa je pričel prehitevati pred njim vozeča vozila in spregledal 35 letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila v isto smer kot drugo vozilo pred njim ter pričela zavijati levo na dovozno cesto k stanovanjski hiši. Med vozili je prišlo do trčenja, voznik motornega kolesa se je pri padcu lažje telesno poškodoval, njegova 54 letna sopotnica pa je pri padcu zadobila hude telesne poškodbe.

Včeraj smo bili nekaj po 22. uri obveščeni, da se iz smeri Laškega proti Celju vozi voznik traktorja, ki vijuga po cesti in je po vsej verjetnosti pod vplivom alkohola. Policisti so voznika ustavili ter ga preizkusili z alkotestom. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Velenju smo včeraj zasegli kolo s pomožnim motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so kolo s pomožnim motorjem vozniku zasegli tudi šentjurski policisti .

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj sedemkrat ukrepali v zasebnih in štirikrat v javnih prostorih.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj