Policijsko poročilo, dne 27. maj 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24. urah poklicalo 244 občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Nekaj čez 12. uro smo bili obveščeni, da se je v Podlogu v Savinjski dolini huje poškodoval kolesar. 73-letni kolesar je vozil iz smeri Jame Pekel proti Podlogu. Pri vožnji po klancu navzdol je 73-letnik izgubil oblast nad kolesom, padel in se izredno hudo poškodoval.

V Tepanju in v Celju smo zasegli osebni vozili voznikoma, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Kriminaliteta

V ograjenem prostoru podjetja v Celju je neznani storilec vlomil v tovorno vozilo in ukradel več različnega orodja, vrednega najmanj 2.500 €.

Na Zbelovski gori je neznani storilec na delovnem stroju razbil sprednje in zadnje steklo in lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V Celju, na Šaranovičevi in Trubarjevi ulici, smo obravnavali vloma v kleti stanovanjskih blokov. Iz kleti na Šaranovičevi ulici je storilec ukradel kolo znamke Specialized rdeče bele barve, vredno okoli 2.000 €. Iz kleti na Trubarjevi ulici je ukradel kolo znamke Rock Machine, vredno okoli 600 €.

Tatvino kolesa smo včeraj obravnavali tudi v Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. Tudi v tem primeru je storilec kolo ukradel iz kleti stanovanjskega bloka. Šlo je za kolo znamke Scoot, vredno okoli 400 €.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj