Policijsko poročilo, dne 27. marec 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 173 klicev občanov. V 50. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom – Polzela

Na Polzeli smo obravnavali vlom v novogradnjo doma upokojencev. Storilec je ukradel okoli 20 posod stenskih barv, več kot 50 zavojev keramičnih ploščic ter dve prenosni gradbiščni elektro omarici. Izvajalcem del je s tem povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Vlom v stanovanjsko hišo – Spodnje Negonje

V Spodnjih Negonjah smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kletno okno, je ukradel več zlatnine.

Vlom v vozilo - Gorica pri Šmartnem

V Gorici pri Šmartnem je neznani storilec na oknu osebnega vozila razbil steklo in iz vozila ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino.

Poskus vloma v osebno vozilo – Slovenske Konjice

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo, parkirano pod nadstreškom stanovanjske hiše. S poškodovanjem vrat je lastniku povzročil za okoli 400€ materialne škode.

Najdeno ukradeno vozilo – Velenje

Zaposleni v varnostni službi nas je sinoči obvestil, da je na parkirišču, na Kardeljevi ulici v Velenju, opazil osebno vozilo znamke VW Passat, za katerega smo včeraj poročali, da je bilo ukradeno v Slovenj Gradcu.

Nekaj čez eno uro zjutraj smo bili obveščeni, da pred Zdravstvenim domom Velenje krši javni red in mir 32-letni občan, ki se tudi ob prihodu policistov na kraj ni umiril. Občana smo pridržali. Pri izvedbi postopkov za pridržanje smo ugotovili, da je imel pri sebi ključe in homologacijo ukradenega vozila VW Passat. Poleg izrečene globe za kršitev javnega reda in miru, sledi po zbranih obvestilih še kazenska ovadba zaradi tatvine vozila.


Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V Laškem smo zaradi kršitve javnega reda in miru v stanovanju, kjer so bili glasni in so zmotili sosede, izdali plačilni nalog občanu. Iz istega razloga smo občana oglobili tudi na Muti.


Prometna varnost

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami – Planina pri Sevnici

Na relaciji Planina pri Sevnici - Šentjur, v bližini odcepa za Jurklošter, se je včeraj v prometni nesreči lažje poškodovala 27- letna voznica osebnega vozila, ki jo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo odneslo z vozišča.

Prometna nesreča - Šentjur

Sinoči, nekaj čez 21. uro, smo v Šentjurju, v bližini zdravstvenega doma, obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 29-letni voznik, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim, ker je 22-letni voznik zaradi hitrostne ovire zmanjšal hitrost vožnje. Povzročiteljevo vozilo je nato odbilo v vozilo 46-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju ne srečo ni bil nihče poškodovan. V omenjenem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Znova opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da je vožnja pod vplivom alkohola skrajno neodgovorna in nevarna.


Ostalo

Poleg omenjenih dogodkov smo se včeraj na območju Policijske postaje Slovenske Konjice ukvarjali z iskanjem pogrešane osebe, s katero smo uspeli vzpostaviti kontakt in se je vrnila domov. Na območju Podčetrtka smo v poznih večernih urah pomagali pri odstranjevanju dveh tovornih vozil, ki sta obtičali na Cesti na grad, ker voznika nista upoštevala prepovedi vožnje za tovorna vozila in opravljali mnoge druge naloge s katerimi smo skrbeli za varnost občanov in njihovega premoženja.

Miren in varen konec tedna želimo iz Policijske uprave Celje in vse občane našega območja znova opozarjamo naj upoštevajo odlok o prepovedi druženja in gibanja na prostem, da bomo s skupnimi močmi čim prej zajezili širjenje nalezljive bolezni.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj