Policijsko poročilo, dne 26. julij 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 729 klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 84 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli konec tedna smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, pet z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

Petek, 23. julij 2021

Okoli 15. ure smo na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Pešec je med močnim nalivom, s parkirišča stopil na vozišče, kjer je vanj z ogledalom trčil voznik kombiniranega vozila. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval. Zaradi nepravilnega prečkanja vozišča smo mu izdali plačilni nalog.

Na Mariborski cesti smo v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dobri dve promili alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Šentjurju smo okoli pol dveh zjutraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 1,2 promili alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 24. julij 2021

V dopoldanskih urah smo v Šentjurju obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela dobri dve promili alkohola v krvi. Voznici smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Okoli pol dvanajste ure smo na parkirišču trgovine v Žalcu obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Povzročil jo je pešec, ki je nepravilno prečkal parkirišče. Pešcu smo izdali plačilni nalog.

V Cmereški Gorci se je nekaj pred poldnevom huje poškodovala 34-letna motoristka, ki je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Okoli 14. ure se je v Velenju, na Cesti talcev v trčenju dveh osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

Okoli 15.30 ure sta v Dobrnežu, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčili dve osebni vozili. V trčenju se lažje poškodovala voznica.

Nedelja, 25. julij 2021

V jutranjih urah se je na Vranskem lažje poškodoval traktorist, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo 22. ukrepali v javnih in 14. v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Petek, 23. julij 2021

Iz gozda v Podlogu pod Bohorjem je neznani storilec ukradel dve večji smreki, vredni okoli 900 €.

V Vrenski Gorci smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Storilec je poškodoval mrežo, ki ščiti pred točo in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Lep in varen začetek novega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj