Policijsko poročilo, dne 25. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 328 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj smo na našem območju obravnavali dvajset prometnih nesreč. V eni se je hudo poškodoval pešec.

Prometno nesrečo s hudo poškodbo pešca smo včeraj obravnavali na Celjski cesti v Velenju. 25-letni pešec je prečkal vozišče izven označenega prehoda za pešce. Na vozišče je stopil v trenutku, ko je v smeri proti Arji vasi pripeljal 48-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki trčenja ni mogel preprečiti. 25-letni pešec se je v trčenju hudo poškodoval.

Včeraj, nekaj čez 20. uro, smo v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju, pri omejitvi 50km/h vozil 106 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano 1.16 promilov alkohola v krvi. Vozniku smo na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga čaka 1.000 € globe in 9 kazenskih točk, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa 1.200 € in 18 kazenskih točk.

V Arji vasi smo včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. vozniku smo na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Tudi v tem primeru sledi 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Muzejskem trgu v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar.

V Hrastju, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno, prostore preiskal, ukradel ni ničesar. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Na območju Policijske postaje Šentjur, smo sinoči vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi v naselju Žegar. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno, prostore preiskal in ukradel gotovino.

V Hrastovcu, na območju Policijske postaje Velenje, je neznani storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi mansardno okno. Celotno hišo je preiskal. Ukradel je gotovino, zlatnino in dokumente.

Nasilje v družini

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki smo ga včeraj obravnavali na območju Policijske uprave Celje, bomo kazensko ovadili 49-letnega moškega. 49-letniku smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja partnerki in otrokoma.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj