Policijsko poročilo, dne 24. junij 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 283 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih. Obravnavali smo 12 zadev s področja krimnalitete, 34 s področja prometne varnosti od tega 14 prometnih nesreč, 8 kršitev javnega reda in miru, ostali interventni dogodki pa so bili iz ostalih področij dela policije.

V Laškem smo obravnavali tatvino orodja iz odklenjenega kombiniranega vozila. V Celju in Šmarju pri Jelšah so policisti obravnavali tatvine v trgovinah.

V Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, kar mu ni uspelo, je pa na objektu povzročil za 300 EUR škode.

V Šmartnem ob Paki je bilo vlomljeno v enega izmed poslovnih prostorov, iz katerega je bilo odtujeno okoli 1500 EUR gotovine.

Na območju Rogaške Slatine smo včeraj zjutraj obravnavali tri državljane Alžirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi trije so zaprosili za azil.

V Šmarju pri Jelšah, Žalcu in Mozirju smo zasegli osebna vozila voznikom, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Slovenskih Konjicah smo obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest pa je pokazal, da je imel v krvi več kot 3 promila alkohola, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznika smo pridržali do streznitve, zasegli pa smo mu tudi vozilo. Tudi v Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imela v krvi 1.7 promila alkohola.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Božidar Pezdevšek, vodja centra in višji samostojni policijski inšpektor.

Komentiraj