Policijsko poročilo, dne 24. februar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

Cestni promet

Včeraj smo na našem območju obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo, dve za lažjimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi telesnimi poškodbami.

Na območju Mozirja so policisti včeraj ob 12.30 uri obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodovala 31-letna voznica kolesa. Voznica kolesa se je poškodovala pri padcu s kolesom zaradi neprilagojene hitrosti v kateri je bila udeležena sama. 

Policisti PP Celje so včeraj v Celju okoli 19. ure obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri kateri so ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega vozila trčil v obcestni drog zaradi nepravilne strani vožnje. Ugotovili so, da je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bodo podali tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanja listin, saj je imel na vozilu nameščene registrske tablice za katere sumijo da so ponarejene. Vozniku so vozilo tudi zasegli.

Na območju PU Celje so policisti v zadnjih 24. urah zasegli tri vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Podvrhu na območju Braslovč je neznani storilec od petka do včeraj zjutraj vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše iz katere je odtujil nakit.

Na območju Lipe pri Frankolovem je neznani storilec vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil nakit in druge vrednejše predmete.

V kraju Trbolje na območju Slovenj Gradca je neznani storilec iz letne kuhinje odtujil plinsko jeklenko.

Včeraj ob 11.45 uri smo bili obveščeni o manjšem požaru v kraju Podplat, občina Rogaška Slatina. Policisti so na kraju ugotovili, da je 73 letna ženska ob gozdu kurila smeti pri tem se je ogenj razširil porti gozdu, vendar je začetek požara pogasil sorodnik. Pri požaru je nastala manjša materialna škoda. Policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Danes zjutraj smo bili obveščeni o tatvini goriva na počivališču Lopata v Celju, kjer je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Marjan Strašek, vodja oddelka za operativo in višji samostojni policijski inšpektor.

Komentiraj