Policijsko poročilo, dne 23. februar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 284 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Cestni promet

S področja cestnega prometa poročamo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in šestih z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo nekaj pred 6. uro zjutraj obravnavali v Šentjurju, v križišču Drofenikove ceste. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je izsilila prednost vozniku tovornega vozila. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala. zaradi povzročitve prometne nesreče smo ji izdali plačilni nalog.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo nekaj pred 13. uro obravnavali na obvoznici med Novo vasjo in Hudinjo v Celju. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se lažje poškodovala povzročitelj in sopotnica iz drugega udeleženega vozila. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Tretjo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo okoli 17. ure obravnavali na Kidričevi cesti v Celju, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti trčili dve voznici osebnih vozil. Voznici sta se v trčenju lažje poškodovali. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

Četrto prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo okoli 17.30 ure obravnavali v Zadobrovi, na območju Celja, kjer sta se v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, lažje poškodovala voznik in sopotnica v osebnem vozilu. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

V dopoldanskih urah smo v Slovenj Gradcu ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel nekaj manj kot promilo in pol alkohola v krvi. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, smo zasegli vozili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo štirikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj pred 10. uro, smo bili obveščeni, da je v gozdu na območju Pameč prišlo do delovne nesreče. Pri sečnji dreves v gozdu se je smrtno poškodoval 68-letni domačin. Nanj se je podrlo drevo in ga stisnilo ob deblo drugega drevesa. 68-letnik je na kraju nesreče umrl. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Na Kovinarski ulici v Štorah je včeraj okoli poldneva neznani storilec skozi pritlično okno vlomil v stanovanje. Prostore je preiskal. Ukradel je več zlatnine, dva fotoaparata, prenosni računalnik in več drugih stvari.

Iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču v Trnovljah pri Celju, je storilec ukradel okoli 200 litrov nafte. Storilec je poskušal nafto ukrasti še iz drugega delovnega stroja, vendar mu ni uspelo odpreti pokrova rezervoarja.

Ob igrišču na Opekarniški cesti v Celju je neznani storilec vlomil v avtomat s prigrizki in ukradel več različnih pijač in prigrizkov, škodo je povzročil tudi z razbitjem stekla na avtomatu.

Na območju Laškega smo obravnavali požar na stanovanjski hiši. Zagorelo je zaradi pregretja dimniške tuljave. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Na Mejnem prehodu Dobovec smo dopoldne obravnavali državljana Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Slovenije, ki je pri prečkanju meje predložil ponarejen Covid test. Voznika bomo zaradi predložitve ponarejenega testa kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Na območju Rogatca smo sinoči okoli 20. ure izsledili državljana Turčije, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujca smo po izvedenih postopkih odpeljali v azilni dom.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj