Policijsko poročilo, dne 23. januar 2020

Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 57 interventnih dogodkov.

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči, ki se je danes, nekaj čez 7. uro zjutraj zgodila v Otiškem vrhu, kjer je 39-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil v smeri proti Dravogradu, na prehodu za pešce trčil v mladoletnega pešca. Pešec je vozišče prečkal z voznikove leve strani. Hudo poškodovanega pešca so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Cesta je na tem odseku zaprta za ves promet.

Ker smo ravno pri prometu še nekaj podatkov o včerajšnjem dogajanju s tega področja.

Zasegi vozil – Šmarje pri Jelšah in Slovenj Gradec

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila. Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah smo vozili zasegli voznikoma, ki sta vozila brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec smo zasegli neregistriran traktor vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola

V Socki smo včeraj ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Alkohol je te dni spet preveč prisoten med vozniki.

Predvčerajšnjem smo na avtocestnem počivališču Tepanje izvedli postopek s 57-letnim madžarskim voznikom tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je izrekla globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točki. Po pravnomočnosti odločbe sledi še ukrep prepovedi vožnje v Sloveniji.

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec smo predvčerajšnjim obravnavali 39-letnega voznika osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v garažo. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Voznika smo pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi storitve več prometnih prekrškov in kršitve javnega reda in miru smo mu izrekli globo, sledi še obdolžilni predlog.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka - Zreče

V Zrečah smo obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je prostore preiskal in ukradel gotovino in zlato verižico.

Vlom v stanovanjsko hišo - Celje

V Celju je neznani storilec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je prenosni računalnik.

Vlom v dve kleti stanovanjskih blokov - Velenje

V Velenju smo obravnavali vloma v dve kleti stanovanjskih blokov. V obeh primerih je storilec ukrade kolesi, enkrat znamke KTM in enkrat znamke Specialized.

Vlom v počitniško hišico – Marija Reka

V Marija Reki, na območju Policijske postaje Žalec, je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Ukradel je nekaj posode, mesoreznico in nekaj alkoholnih pijač.

Ilegalni prehod državne meje

Nekaj pred 23. uro smo v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih oznak, državljana Belgije, ki je vozil sedem ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika smo pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo.

Ponoči smo se ukvarjali z iskanjem pogrešanega moškega doma z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki se je v jutranjih urah vrnil domov.

Včeraj smo k preiskovalnemu sodniku privedli kršitelja doma z območja Ljubljane, ki je na območju Policijske postaje Žalec večkrat kršil ukrep prepovedi približevanja. Sodnik mu je odredil sodno pridržanje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj