Policijsko poročilo, dne 21. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo ta konec tedna prejeli 734 klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami udeleženih, petih z lažjimi poškodbami in trinajstih z materialno škodo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola smo pridržali do streznitve. Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli štiri osebna vozila, eno tovorno in dve kolesi z motorjem.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo dvaindvajsetkrat ukrepali v javnih in šestnajstkrat v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročamo o triintridesetih obravnavanih kaznivih dejanjih.

Posebej izstopajoč je sum storitve kaznivega dejanja poskus uboja, ki smo ga obravnavali v petek pozno zvečer v Celju, ko je 55-letni osumljenec v več stanovanjski hiši na Mariborski cesti, zabodel 37-letnega moškega, ki mu je prišel na obisk. Storilca, ki je o dejanju sam obvestil regijski center za obveščanje, smo pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

O preostalem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 18. september 2020

V Medlogu smo obravnavali tatvino osebnega vozila Fiat Abarth 500, registrskih številk CE VZ 195, živo rumene barve. Vozilo je bilo parkirano pod nadstreškom ob stanovanjski hiši.

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice smo obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši.

V Tolstem vrhu je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino.

V Spodnjih Lažah je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel več nakita.

Okoli 15.25 ure se je na regionalni cesti, v Grušovljah zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je 20-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Šentjanža proti Okonini, nenadno zapeljala čez levo smerno vozišče na travnato površino, prevozila lokalno cesto, trčila v hidrant ter leseno ograjo in nato trčila še vrata gasilskega doma, jih prebila ter trčila v gasilsko vozilo. V trčenju se je hudo poškodovala 78-letna sopotnica v vozilu voznice.

Nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni, da se je v Levcu hudo poškodoval 38-letni voznik motornega kolesa, ki je v krožišču zapeljal naravnost, čez otok krožišča in padel.

Na Muti smo obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. V trčenju dveh osebnih vozil se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil voznik osebnega vozila.

V Velenju, na Podgorski ulici, je padel voznik električnega skiroja in se lažje poškodoval.

V Slovenskih Konjicah je padel kolesar in se lažje poškodoval.

Sobota, 19. september 2020

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja slovaškega tovornega vozila ukradel okoli 450 litrov goriva.

Iz odklenjene delavnice na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec ukradel več kosov različnega orodja.

Na Prevaljah je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel več steklenic žganja.

Na območju Dobrne smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem okna v pritličnem delu hiše.

V Krnici, na območju Policijske postaje Mozirje, se je hudo poškodoval 21-letni kolesar, italijanski državljan, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in padel.

Nedelja, 20. september 2020

Nedelja je bila najmirnejši dan minulega vikenda.

Okoli 13. ure smo bili obveščeni, da se je v prometni nesreči na Mariborski cesti v Celju lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je pri rdeči luči prečkala Mariborsko cesto v smeri Kovinarske ulice. Vanjo je trčila voznica osebnega vozila.

V Velenju se je lažje poškodovala sopotnica na kolesu z motorjem, ki je padla s kolesa z motorjem, potem ko je voznik zavrl, da bi preprečil trčenje z divjadjo.

Na parkirišču v Pečovniku smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz vozila ukradel gotovino. Lastniku je škodo povzročil še s poškodovanjem dvojnih vrat.

Nedovoljen prehod čez državno mejo

V petek, okoli poldneva, nas je poklical občan in povedal, da je na območju Rogatca opazil skupino ilegalnih prebežnikov. Kmalu po obvestilu smo izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Občanu se zahvaljujemo za pa podatek o ilegalnih prebežnikih.

V soboto smo v Nimnem izsledili štiri državljane Iraka, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil.

V Kunšperku smo v soboto izsledili še osem državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih smo jih predali hrvaškim varnostnim organom.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj