Policijsko poročilo, dne 21. julij 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah prejeli 285 klicev občanov. 66 klicev je bili interventnih, štirje nujni.

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 22 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Obravnavali smo eno prometno nesrečo, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami, tri z lažjimi ter 10 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj zvečer nakaj po 20.00 uri v kraju Stranice. 35 letni voznik motornega kolesa je zaradi neprilagojene hitrosti med prehitevanjem izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal v obcestni jarek. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Obravnavali smo osem kršitev javnega reda in miru, od tega štiri na javnem kraju in štitri v zasebnem prostoru.

Včeraj smo bili obveščeni o dveh vlomih v garaži na območju Mozirja. Iz prve garaže je storilec ukradel tri motorje vrtnih kosilnic in katalizator, katerega je odmontiral iz starodobnika, parkiranega v garaži. Iz druge garaže ni bilo nič odtujenega, je pa storilec na objektu povzorčil za okoli 1.500 eurov škode.

Mozirski policisti so opravili tudi ogled vloma v leseni objekt enega izmed tamkajšnjih športnih društev. Odujena je bila pijača in nekaj gotovine.

V Celju je neznani storilec iz parkiranega motornega kolesa odtujil čelado.

Iz policijske uprave Celje vam želimo lep začetek novega delovnega tedna.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Božidar Pezdevšek, vodja centra in višji samostojni policijski inšpektor.

Komentiraj