Policijsko poročilo, dne 20. september 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 794 klicev občanov. 206 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 65 s področja javnega reda in miru.

Tudi ta konec tedna smo obravnavali več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Štirje vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, so bili udeleženi v prometnih nesrečah.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj smo zasegli vozila.

Na Ravnah na Koroškem smo včeraj zvečer obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju, pri omejitvi 50 km/h, vozil 112 km/h. Za nameček je vozil še pod vplivom alkohola. Za omenjeno in ostale prekrške mu sledi plačilo globe v višini 2.080 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo minuli konec tedna ukrepali v 42. primerih.

O podrobnejšem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 17. september 2021

V Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali vlom v poslovne prostore, od koder je storilec ukradel sef z gotovino in dokumenti.

Na žalskem območju smo v petek obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši.

V Vrbju je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata, preiskal prostore in ukradel nekaj gotovine, zlatnino in fotoaparat.

V Jeronimu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino, več zlatnine ter dva kosa orožja.

Na Markovi ulici v Celju smo obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Piaggio, registrskih številk CE 8E –P9, temno modre barve, letnik 1987.

V večernih urah smo v Brezovi, na območju Policijske postaje Celje, obravnavali požar. Zagorelo je v počitniški hišici. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave.

Sobota. 18. september 2021

V Gornjem Doliču je neznanec izpred stanovanjske hiše ukradel kolo znamke KTM, sivo črne barve.

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila ukradel okoli 300 litrov goriva.

Nedelja, 19. september 2021

V Velenju smo obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Xiaomi, črne barve, vrednega okoli 400 €.

Lep začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj