Policijsko poročilo, dne 20. marec 2020

V zadnjih 24. urah smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 298 klicev. V 67. primerih je šlo za interventne dogodke.


Kriminaliteta

Vlom v trgovino – Celje

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v trgovino na Bežigrajski cesti v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar in več različnih artiklov.

Vlom v klet - Šoštanj

Na cesti Heroja Gašperja v Šoštanju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. neznani storilec je ukradel kolo.

Požar - Založe

Včeraj dopoldne smo v Založah, na območju Policijske postaje Žalec, obravnavali požar. Vnela, se je kosilnica, ki jo je domačin po košnji pospravil v gospodarsko poslopje. Ogenj je povzročil za okoli 2.000 škode.

Požar – Velike Grahovše

V Velikih Grahovšah, na območju Policijske postaje Laško, je včeraj popoldne zagorel manjši bager. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrh nad Laškim. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.


Javni red in mir

V Celju smo v popoldanskih urah pridržali k 38-letnega kršitelja, ki je razgrajal pred trgovino na Ljubljanski cesti in napadel varnostnika, potem, ko ga je ta zadržal po tatvini artiklov. 38-letnik,ki je javni red in mir v Celju kršil tudi že v dopoldanskih urah, je varnostnika lažje poškodoval. Zaradi storitve kaznivega dejanja Povzročitev lažje telesne poškodbe ga bomo kazensko ovadili, za kršitev javnega reda in miru smo mu izdali plačilni nalog.

V Žalcu smo pridržali moškega, ki je razgrajal in nadlegoval osebje zdravstvenega doma. Tudi njemu bomo izdali plačilni nalog.

V Radečah smo oglobili moškega, ki se je nedostojno vedel in grozil sosedom.

Na območju naše policijske uprave smo včeraj v dopoldanskih urah obravnavali primer nasilja v družini. 39-letnega moškega, ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, bomo kazensko ovadili. Storilec je v popoldanskih urah že kršil izrečen ukrep, za kar smo ga oglobili.

Vsem občanom polagamo na srce, naj spoštujejo odlok, ki je začel veljati ob polnoči in prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah in s tem skrbijo za svoje zdravje in zdravje soljudi.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj