Policijsko poročilo, dne 19. maj 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24. urah poklicalo 270 občanov. 74. klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec, z delovišča na Celjski cesti v Slovenj Gradcu ukradel delovni stroj, vreden dobrih 20.000 €.

V Liscah v Celju smo obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel akumulatorski vijačnik.

Iz trgovine v Šentjurju so nas obvestili, da je neznani storilec ukradel več parfumov vrednih najmanj 1.400 €. O storilcu še zbiramo obvestila. Iz trgovskega centra v Celju so nas včeraj obvestili, da so pri tatvini izdelkov, vrednih okoli 160 €, zalotili moškega, ki ga bomo zaradi tatvine kazensko ovadili. Prav tako bomo kazensko ovadili žensko, ki je včeraj v trgovini v Celju ukradla za okoli 20 € izdelkov.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o devetih prometnih nesrečah, v katerih ni bil nihče poškodovan.

V Šmarju pri Jelšah smo zasegli osebno vozilo voznici, ki je poteklo vozniško dovoljenje.

Zaradi vožnje brez vozniških dovoljenj smo včeraj osebni vozili zasegli še voznikoma v Vojniku in na Grobelnem.

Javni red in mir

S področja javnega reda in miru poročamo o treh kršitvah. Eno smo obravnavali v zasebnih in dve v javnih prostorih. Vsem kršiteljem smo izdali plačilna naloge.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj