Policijsko poročilo, dne 18. februar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 199 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Cestni promet

Včeraj smo na našem območju obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Na območju Prevalj smo včeraj nekaj čez polnoč obravnavali 31-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,46 mg/l alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo mu izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Nekaj čez eno uro zjutraj smo voznika, ki ni upošteval izrečene prepovedi vožnje ustavili na Ravnah na Koroškem in mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog. Plačilni nalog smo mu izdali še zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, smo včeraj obravnavali tudi na šentjurskem območju. Alkotest je pokazal, da je imel 0,60 mg/l alkohola. Zoper 64-letnega voznika sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Z delovišča na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel več mavčnih plošč, več izolacijskega materiala in novo tridelno aluminijasto lestev. Lastnikom je povzročil za najmanj 1.300 € škode.

Varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj