Policijsko poročilo, dne 17. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 252 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Prometna varnost

Na območju naše policijske uprave smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in dve z materialno škodo.

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je danes ponoči zgodila na relaciji Vojnik – Brezova, kjer je voznica osebnega vozila, ki je vozila pod vplivom alkohola, zapeljala z vozišča in trčila v odbojno ograjo. O prometni nesreči so nas obvestili iz celjske bolnišnice, kjer je poškodovana poiskala pomoč. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v krvi nekaj manj kot 1,4 promilov alkohola. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

V Celju smo obravnavali voznika kolesa z motorjem. Zaradi suma, da je bilo kolo z motorjem predelano, smo za vozilo odredili izredni tehnični pregled. Ker so pri tehničnem pregledu potrdili, da je bilo vozilo predelano, smo ga zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Sinoči smo obravnavali dva voznika osebnih vozil, pri katerih je obstajal sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog, kar sta potrdila preizkusa s hitrim testom. Oba sta odklonila strokovna pregleda, prav tako smo obema zasegli manjšo količino konoplje. Zoper oba sledi hitri postopek z odločbo in obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni, da je na Prevaljah padel moški, ki je bil pod vplivom alkohola in se poškodoval. Zaradi poškodb so na kraj prišli reševalci, do katerih je bil nesramen in žaljiv. Ker na kraju ni upošteval ukazov policistov, naj preneha s kršitvijo, smo ga pridržali. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

V Celju smo pridržali kršitelja, ki je javni red in mir prav tako kršil na javnem prostoru in se ob prihodu policistov na kraj ni umiril, pač pa nadaljeval z žalitvami in neprimernim obnašanjem. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

Poleg omenjenih kršitev javnega reda in miru smo na javnih krajih obravnavali še dva kršitelja, eden pa je javi red in mir kršil v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj smo bili obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu. Storilec je v klet vlomil v obdobju zadnjih nekaj dni. Ukradel je žensko kolo znamke Cube Acid.

Izpred osnovne šole v Velenju je neznanec ukradel nezaklenjeno žensko kolo znamke Platinum, sive, modre in roza barve.

V večernih urah so se v gostinskem lokalu v Vuzenici sprli štirje gostje lokala, pri čemer je eden od njih ostalim zagrozil z večjo kovinsko palico, pred tem pa naj bi enega od njih z dlanjo udaril po obrazu. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivih dejanj ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, lahka telesna poškodba in poškodovanje tuje stvari.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj