Policijsko poročilo, dne 17. februar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 370 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Cestni promet

Včeraj smo na našem območju obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, smo zasegli osebni vozili, enemu pa traktor.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj, nekaj pred 12. uro, obravnavali v Zadobrovi, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikov trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica enega od udeleženih voznikov.

Drugo prometno nesreči smo okoli 13.30 ure obravnavali na Mariborski cesti v Celju, kjer sta voznika dveh osebnih vozil trčila zaradi izsiljevanja prednosti enega od njiju. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Včeraj smo obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši, v Prožinski vasi in na Teharju. V obeh primerih so storilci v hiši vlomili skozi pritlični okni. Obe hiši so preiskali in v obeh primerih ukradli denar, v enem primeru pa še nekaj zlatnine.

Na Plečnikovi ulici v Rogaški je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat in okna na zadnji strani hiše.

Na Frankolovem je včeraj popoldne zagorelo neregistrirano osebno vozilo. Ogenj je vozilo v celoti uničil. V požaru je bilo poškodovano še vozilo, ki je bilo parkirano v bližini, ograja ob bližnji stavbi, terasna okna bližnje hiše ter nekaj zabojnikov za odpadke. Vzrok požara še ni znan.

V Laškem smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanj nasilništva. Storilec je okoli 20. ure v večstanovanjski hiši fizično napadel stanovalca in ga lažje poškodoval. Kmalu po dogodku smo odvzeli prostost 37-letnemu Celjanu in ga pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, ga bomo kazensko ovadili.

Mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj