Policijsko poročilo, dne 16. november 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 726 klicev občanov. 160 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o petnajstih prometnih nesrečah. V eni se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je v Pondorju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj, okoli 14. ure, pri nadzoru cestnega prometa na avtocesti A-1, izven naselja Šentrupert, izsledili voznika, ki je vozil s prekoračeno hitrostjo. Ugotovljeno je bilo, da je 40 letni voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 220 km/h, kar je za 90 km/h več od dovoljene hitrosti. Vozniku smo izdali plačilni nalog v višini 1.200 € evrov in izrekli 9 kazenskih točk.

Policisti v zadnjem obdobju, posebej med vikendi, ugotavljamo porast ekstremnih prekoračitev hitrosti na avtocesti, zaradi katerih so ogroženi vsi udeleženci cestnega prometa. Svetujemo, da so vozniki odgovorni ter, da prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju, izkušnjam ter razmeram na cesti.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ta konec ukrepali devetindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek so mozirski policisti opravili hišno preiskavo pri 38-letnemu moškemu z okolice Žalca. V kletnih prostorih stanovanjske hiše so našli dva opremljena prostora prirejena za gojenje konoplje. V enem so našli okoli 90 rastlin visokih do 120 cm, v drugem pa 50 rastlin konoplje, visoke do enega metra. Konopljo in pripomočke za gojenje so zasegli. 38-letnika bodo kazensko ovadili.

Na Mariborski cesti v Celju smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem avtomobilu razbil zadnje steklo in lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

Na Pohorski ulici je neznanec poskušal vlomiti v osebno vozilo. S poškodovanjem sprednjih vrat je na vozilu povzročil za dobrih 1.000 €
škode.

V Paridolu, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je prostore preiskal, ukradel ni ničesar.

Iz ene od drogerij v Velenju je neznani storilec v petek ukradel za dobrih 300 € različnih parfumov.

Izpred podjetja v Preboldu je neznanec ukradel moško gorsko kolo znamke UMIT, tip Navigator, bele barve.

V petek, okoli 21. ure smo bili obveščeni, da se na dvorišču Stanetove ulice v Celju pretepata dva moška. Ko smo prišli na kraj dogodka je storilec , ki je poškodoval 39-letenga moškega, kraj že zapustil, vendar smo ga kmalu po dogodku izsledili. Šlo je za 27-letnega Celjana, ki ga bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe. 39-letnega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

V soboto smo bili obveščeni, da je neznani storilec v Štorah, na dveh vozilih poškodoval dve pnevmatiki.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih stanovanjskega bloka in s tem povzročil za okoli 500 € škode.

V isti noči smo bili obveščeni, da je neznani storilec na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, z osebnega vozila ukradel vse štiri pnevmatike s platišči ter z neznanim ostrim predmetom poškodoval zadnji del vozila.

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da je v Libojah zgorel leseni del starejšega pomožnega objekta velikega 12 x 7 metrov. Vzrok požara še ni potrjen.

Danes, okoli dveh zjutraj, smo bili obveščeni o požaru v Petrovčah. Zagorelo je večje gospodarsko poslopje. Ogled kraja požara opravljamo danes.

Ilegalne migracije

V Žahenbercu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, smo včeraj izsledili tri državljane Iraka, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. vsi trije so zaprosili za azil.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj