Policijsko poročilo, dne 16. januar 2020

Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 52 interventnih dogodkov. Obveščeni smo bili o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in 6 z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat.

Na področju kriminalitete smo obravnavali 9 kaznivih dejanj med katerimi so bile izvršene štiri tatvine, vlom, tri poškodovanja tuje stvari in nedovoljen prehod čez državno mejo. 

Vlom – Velenje

Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo iz katere je neznani storilec odtujil vrednejše predmete.

Tatvine – Celje

Na Stanetovi ulici v Celju je neznani storilec prodajalki v trgovini med delovnim časom iz predala odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. V nadaljevanju je storilec opravil dvig gotovine na bankomatih, denarnico z dokumenti pa je odvrgel na parkirišču, katero je našel občan in o tem obvestil policijo. 

Tatvina okrasnih pokrovov – Zreče

V Zrečah je neznani storilec iz parkiranega vozila odtujil štiri okrasne pokrove.

Nedovoljen prehod čez državno mejo – Črna na Koroškem

Policisti PP Ravne na Koroškem so obravnavali tri državljane Afganistana, ki so v R Slovenijo prišli skriti v tovornem delu tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da so v Slovenijo prišli ilegalno na MP Gruškovje. Zaprosili so za azil in bili odpeljali v azilni dom.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Marjan Strašek vodja oddelka za operativo in višji samostojni policijski inšpektor.

Komentiraj