Policijsko poročilo, dne 15. september 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 230 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o devetih prometnih nesrečah. V eni se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj, nekaj čez 14. uro, obravnavali v Velenju. Udeležena so bila tri osebna vozila. Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik osebnega vozila. V trčenju se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, voznica drugega osebnega vozila in povzročitelj, po prvih podatkih v prometni nesreči nista bila poškodovana. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj dvakrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o treh vlomih v stanovanjske hiše v Velenju. V vseh treh primerih je vlomilec v stanovanjske hiše vlomil ponoči.

Na Tavčarjevi ulici je ukradel nahrbtnik z bančnimi karticami in dokumenti ter mobilni telefon.

Iz stanovanjske hiše na Efenkovi ulici je ukradel gotovino, zlatnino in telefon.

Iz stanovanjske hiše na Šmarski cesti je poleg gotovine, zlatnine in mobilnega telefona ukradel še prenosni računalnik in plačilne kartice.

V Rogatcu je neznani storilec vlomil v prostore športnega kluba in ukradel dve mešalni mizi in zvočnik.

Na območju Šmartnega ob Paki je neznanec vlomil v kletne prostore gospodarskega poslopja in ukradel več suhomesnatih izdelkov ter nekaj alkoholnih pijač.

Pod Resevno, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali požar na stanovanjski hiši. Zagorelo je v eni od sob. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena. Po neuradnih ocenah je ogenj povzročil za okoli 20.000 € materialne škode.

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali suma dveh kaznivih dejanj nasilja v družini. V obeh primerih bomo osumljena kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini, v enem primeru smo nasilnežu izrekli še ukrep prepovedi približevanja.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj