Policijsko poročilo, dne 15. julij 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 324 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, osem s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

V večernih urah so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih poiskal pomoč 67-letni kolesar, ki je padel v Lazah pri Velenju in se hudo poškodoval. Podatke o prometni nesreči še zbiramo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

Na Kopah je včeraj neznani storilec vlomil v trgovino ter ukradel sedem električnih koles. Lastniku je s tatvino povzročil za najmanj 35.000 € škode.

Na avtocestnem počivališču Lopata smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je ponoči romunskima državljanoma iz avtodoma ukradel torbici z dokumenti in denarjem.

V Ličenci, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo včeraj obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši. Storilec je v obeh primerih v hiši vlomil skozi pritlični okni in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem oken.

Ilegalne migracije

V Lastniču smo včeraj dopoldne izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato smo jih po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

Miren in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj