Policijsko poročilo, dne 15. julij 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 285 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

S področja cestnega prometa smo obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem z materialno škodo.

Dvema voznikoma smo zasegli vozili. V Črni na Koroškem smo zasegli manjše tovorno vozilo, ki ga je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na območju Šmarja pri Jelšah smo vozniku zasegli osebno vozilo, ki ga je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0.38 mg/l alkohola po izdihanem zraku.

Na območju Mozirja so policisti pridržali voznico, ki je odklonila preizkus alkoholiziranosti.

Policisti PP Celje so obravnavali dve prometni nesreči v katerih sta bila udeležena kolesarja, ki sta se pri vožnji zaradi padca lažje telesno poškodovala.

S področja kriminalitete poročamo o sedmih kaznivih dejanjih.

Policisti so na območju Žalca, Celja in Velenja obravnavali tatvino izdelkov v trgovini, v dveh primerih prehrambnih izdelkov v enem primeru pa oblačil. Pri tatvinah so zaposleni v vseh primerih zalotili ženske, zoper katere bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Storilec je v Štorah oškodovanki iz torbice odtujil denarnico v kateri so bili dokumenti in bančna kartica. Storilec je po tatvini poizkušal opraviti dvig denarja na bankomatu.

V Celju so policisti obravnavali goljufijo, kjer je storilec zaposleno pri vplačilu iger na srečo, ogoljufal pri vplačilu listka za športno loterijo.

V Celju na Pohorski ulici je storilec izpred hiše odtujil starejše kolo. Prav tako so policisti v Celju na Ljubljanski cesti obravnavali tatvino, kjer je storilec na delovišču iz delovnega stroja odtujil gorivo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Policisti PP Rogaška Slatina so obravnavali državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo in ga bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj