Policijsko poročilo, 14. oktober 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 378 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o petih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedemnajstih z materialno škodo.

Okoli pol sedmih zjutraj smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v križišču v Petrovčah. Zaradi izsiljevanja prednosti jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Levca in je zavijal v desno v smeri Petrovč, pri tem pa je izsilil prednost vozniku osebnega vozila, ki je vozil iz žalske smeri proti Levcu. V trčenju sta se lažje poškodovala oba voznika in sopotnik.

Drugo prometno nesrečo smo obravnavali v Celju na Opekarniški cesti, kjer je voznik osebnega vozila, ki je vozil proti Dečkovi cesti, na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je prečkal vozišče. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 14. ure smo prometno nesrečo obravnavali v Nazarjah, kjer so trčila tri osebna vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Nazarij proti Mozirju in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila, ki je vozil pred njim in je upočasnil vožnjo zaradi zavijanja na Obrtniško ulico. Vozilo je nato odbilo še v osebni avtomobil voznice, ki se je vključevala v promet iz smeri Obrtniške ulice. V trčenju se je lažja poškodoval voznik osebnega vozila, v katerega je trčil povzročitelj.

Okoli 14.30 ure smo prometno nesrečo obravnavali na območju Dravograda, kjer je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Radelj ob Dravi proti Dravogradu, zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok. Do nesreče je prišlo, ker sta se dve vozili, ki sta vozili pred tovornim vozilom ustavili, ker sta se umaknili reševalnemu vozilu, ki je bilo na nujni vožnji. Voznik tovornega vozila, ki ni vozil s primerno varnostno razdaljo, je močno zavrl, zapeljal na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo.

Nekaj po 16. uri smo bili obveščeni še o prometni nesreči v Dobrovi, na območju Celja, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v odbojno ograjo, pri čemer je vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, se je v trčenju lažje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

S področja kriminalitete poročamo o nesreči pri delu, požaru, vlomu in poskusu vloma.

Včeraj, nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o tragični delovni nesreči v podjetju v Žalcu, v kateri je umrl 44-letni delavec. Do nesreče je prišlo med menjavanjem pnevmatike na tovornem vozilu, kjer je najverjetneje zaradi zdrsa hidravlične dvigalke, tovorno vozilo padlo na 44-letnika, ki je bil pod vozilom. 44-letni delavec, državljan Bosne in  Hercegovine, je na kraju nesreče umrl. Preiskava v omenjenem primeru še poteka.

V Ločici pri Savinji smo obravnavali požar. Okoli 15.30 ure smo bili obveščeni, da je zagorelo vozilo v delavnici. Do požara je prišlo pri varjenju ohišja vozila, pri čemer je iskra z varilnega aparata padla v notranjost vozila, zaradi česar je vozilo zagorelo. Lastnik vozila je požar lokaliziral in s tem preprečil, da bi se požar razširil na objekt.

V Lipoglavu je neznani storilec skozi okno vlomil v vikend. Ukradel ni ničesar, lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

V Pernovem smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

Lep in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj