Policijsko poročilo, dne 14. julij 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih.

6 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 27 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in sedemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

V krožišču v Mozirju se je v trčenju z osebnim vozilom lažje poškodoval motorist. Do trčenja je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila.

Na območju Laškega se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ki je zapeljala z vozišča.

Okoli enih zjutraj smo v Celju obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,7 promilov alkohola v krvi. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na območju Rogaške Slatine smo vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

Ilegalne migracije

Včeraj pozno popoldne je šmarski policist na poti iz službe v Mestinju opazil državljana Afganistana, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo in ga zadržal do prihoda patrulje. Postopki z njim še potekajo.

Lepo, mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj