Policijsko poročilo, dne 14. julij 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 260 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestih z materialno škodo.

Dvema voznikoma smo zasegli vozili. V Celju smo zasegli skuter, v Šentjurju osebno vozilo.

Na relaciji Slovenj Gradec Mislinja, v bližini odcepa za Paški Kozjak, je včeraj, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel motorist in se lažje poškodoval.

V Dolu pri Pristavi se je sinoči v prometni nesreči lažje poškodoval 63-letni kolesar, ki je med vožnjo po kolesarski stezi padel.

Včeraj smo bili obveščeni še o prometni nesreči, ki se je zgodila že v petek, 10. julija 2020, v Mislinji, kjer se je pri padcu lažje poškodoval 61-letni kolesar.

S področja kriminalitete poročamo o enajstih kaznivih dejanjih.

V Paški vasi, na območju Policijske postaje Velenje smo včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v času, ko so bili lastniki na dopustu. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar. lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat terase, kjer je vlomil.

Na Cankarjevi ulici je včeraj, okoli 18. ure, neznanec z razstavne lutke, postavljene pred trgovino, ukradel žensko obleko in pobegnil.

Na parkirišču Opekarniške ulice v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat na sovoznikovi strani je lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

Včeraj smo bili obveščeni tudi o tatvini. Neznani storilec je z delovišča na Opekarniški ulici v Celju ukradel štiri sanitarne kotličke za vodo.

Danes ponoči smo bili obveščeni, da je neznanec v Velenju, na Šercerjevi in Tomšičevi ulici, zakuril dva plastična zabojnika z odpadnim papirjem. Ogenj je zabojnika v celoti uničil. V omenjenem primeru zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Poleg omenjenih kaznivih dejanj smo včeraj v Slovenskih Konjicah, pri poskusu tatvine, prijeli 31-letnega moškega, osumljenega več tatvin na območju celotne Slovenije. Po zbranih obvestilih ga bomo kazensko ovadili.

Na območju Policijske postaje Celje smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj štirikrat ukrepali v javnih in petkrat v zasebnih prostorih.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj