Policijsko poročilo, 13. oktober 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 250 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo nekaj pred osmo uro zjutraj obravnavali v Šempetru v Savinjski dolini. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je v križišče zapeljala pri rdeči luči in bočno trčila v osebno vozilo voznice, ki je v križišče pravilno pripeljala. Obe voznici sta se v trčenju lažje poškodovali.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo okoli 13.30 ure obravnavali v krožišču v Velenju, kjer sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčili dve osebni vozili. V trčenju sta se lažje poškodovala eden od voznikov in njegova sopotnica.

Na območju Dravograda smo imeli sinoči v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal eno in pol promila alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

S področja kriminalitete poročamo o požaru.

Nekaj pred sedmo uro zjutraj smo bili obveščeni o požaru v Mislinjski Dobravi. Zagorelo je v kotlovnici stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi okvare tesnila na vratih peči. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Lepo, mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj