Policijsko poročilo, dne 13. januar 2020

Petek, 10. januar 2020

Poskus vloma v lekarno – Ravne na Koroškem

V petek je v Ravnah na Koroškem neznani storilec poskušal vlomiti v lekarno. V notranjost mu ni uspelo priti, škodo je povzročil s poškodovanjem vrat.

Vlom v osebno vozilo – Podkraj pri Velenju

Na parkirišču pokopališča v Podkraju pri Velenju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo. Ukradel je dve ženski torbici, v katerih sta imeli lastnici gotovino, dokumente, bančne kartice in nekaj drugih stvari.


Sobota 11. januar 2020

Vloma v vozili – Slovenske Konjice in Radeče

V Slovenskih Konjicah in v Radečah smo v soboto na parkiriščih pokopališč obravnavali vlome v tri vozila. Storilec je na vseh treh vozilih razbil okenska stekla.

V Slovenskih Konjicah je iz enega vozila ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti in telefonom. Lastnica drugega vozila ne pogreša ničesar. V Radečah je iz vozila ukradel torbico z dokumenti.

Vlom v klet stanovanjskega bloka - Velenje

Na Bračičevi cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel ni ničesar.

Klic o nastavitvi eksplozivnega telesa - Žalec

V soboto, nekaj čez 22. uro, je neznanec poklical na Policijsko postajo Celje in naznanil da bo v Žalskem hotelu prišlo do eksplozije. Iz hotela smo evakuirali okoli 50 ljudi in prostore pregledali. Pri pregledu prostorov sta sodelovala tudi vodnik psa za specialne preglede in pes. Eksploziva v hotelu ni bilo. Šlo je za lažno naznanitev. O klicatelju zbiramo obvestila.


Nedelja 12. januar 2020

Roparska tatvina in povzročitev lahke telesne poškodbe - Celje

Včeraj okoli poldneva smo v trgovini v Celju obravnavali roparsko tatvino. Storilec je iz omarice s cigareti ukradel cigarete, kar je opazila prodajalka in ga poskušala ustaviti. Moški jo je udaril in pobegnil. Kmalu po dejanju smo mu odvzeli prostost. Gre za 38-letnega moškega, doma z območja Žalca. Osumljenega bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitev lahke telesne poškodbe in roparska tatvina.

Vlom v stanovanjsko hišo – Tepanjski vrh

V Tepanjskem vrhu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi stranska vrata. Prostore preiskal in ukradel gotovino.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj