Policijsko poročilo, dne 11. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 271 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Prometna varnost

Nekaj pred 11. uro smo v Tepanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je iz neznanega razloga nenadno zapeljal z vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Vozniku smo izdali plačilni nalog.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj nekaj pred 14. uro obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil. V trčenju sta se dve osebi lažje poškodovali. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

V Rogaški Slatini se je nekaj po 15. uri v trčenju z osebnim vozilom lažje poškodoval kolesar, ki je kolesaril v organizirani skupini. Vanj je zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznica osebnega vozila, ki se je vključevala na prednostno cesto. Voznici smo izdali plačilni nalog.

Nekaj pred 17. uro je na relaciji Braslovče – Kamenče, padla kolesarka in se lažje poškodovala.

Okoli 19. ure so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskala pomoč kolesarka, ki je v popoldanskih urah padla na relaciji Svetina – Jagoče. Pri padcu se je hudo poškodovala.

V Zrečah smo včeraj dopoldne obravnavali voznico osebnega vozila, ki je vozila krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja, za nameček je povzročila še prometno nesrečo. Voznica, ki je alkotest pokazal 0,95 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma nekaj manj kot dve promili, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, trčila v zapornico in v parkirano osebno vozilo. Voznici smo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja vozilo zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Na našem območju smo včeraj zasegli še dve vozili. Na območju Policijske postaje Šentjur smo zasegli skuter, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi pa osebno vozilo.

Kriminaliteta

V Loki pri Žusmu je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Na območju Policijske postaje Laško smo včeraj obravnavali vlom v župnišče. Storilec, ki je v prostore župnišča vlomil skozi okno, je preiskal prostore, ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna in dvojnih notranjih vrat.

Na avtocestnem počivališču Zima smo obravnavali tatvino goriva. Storilec je okoli 450 litrov goriva ukradel iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila.

Na Dobrni je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo.

Nedovoljen prestop državne meje

V Vuzenici smo včeraj izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Maročana sta se v Slovenijo pripeljala iz Srbije, skrita v podvozju tovornega vozila. Ko je voznik zapustil vozilo sta skočila z vozila in odšla proti železniški postaji, kjer smo ju opazili, odpeljali v prostore policijske postaje Radlje ob Dravi in izvedli postopke. Oba sta po izvedenih postopkih zaprosila za azil.

Miren in varen konec tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj