Policijsko poročilo, dne 11. junij 2019

Včeraj smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 273 klicev občanov, v 74. primerih je šlo za interventne dogodke.

Od obravnavanega dogajanja izpostavljamo ilegalne prestope državne meje, prometno nesrečo, dve nesreči pri delu, dva zasega vozil in par vlomov in tatvin.

Ilegalni prestop državne meje - Dobovec, Rogatec

Na območju Dobovca smo zjutraj prijeli 13 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. Deset je bilo mladoletnih. Afganistance je v bližino meje s kombiniranim vozilom pripeljal državljan Romunije, jih odložil na hrvaški strani, da so peš prečkali reko Sotlo in jih nameraval znova naložiti v vozilo na slovenski strani. 28-letnemu Romunu smo odvzeli prostost in ga bomo kazensko ovadili. Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil.

V popoldanskih urah so policisti Postaje mejne policije Rogatec pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še pet tujcev, državljanov Kosova in sicer družino s tremi mladoletnimi otroki. Prav tako smo v nadaljevanju pri prestopu meje obravnavali še voznika, ki jih je pripeljal do kraja, kjer so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tujce smo po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom, voznika državljana Kosova, pa oglobili.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami - Velenje

Včeraj, par minut pred osmo uro zjutraj, smo v krožišču Ceste na jezero in Koroške ceste v Velenju obravnavali prometno nesrečo. Povzročil jo je 54-voznik osebnega avtomobila, ki se je nepravilno vključeval v krožišče in je zaprl pot 57-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki se je v trčenju huje poškodoval.

Vlom v dva gradbena zabojnika - Mozirje

Na delovišču v Mozirju smo včeraj obravnavali vlom v dva gradbena zabojnika. Storilec je ukradel akumulatorsko kotno brusilko in več kosov ročnega orodja.

Tatvina orodja - Velenje

V Velenju je neznani storilec iz kombiniranega vozila ukradel žago.

Vlom v klet - Velenje

V Šaleku v Velenju smo obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša novo udarno kladivo in brusilko.

Tatvina denarja iz blagajne – Celje

V Celju, pri mestnem pokopališču, je včeraj neznani storilec iz blagajne cvetličarne ukradel dnevni izkupiček, medtem, ko je zaposlena delo opravljala zunaj.

Nesreči pri delu – Ožbalt in Hudinja

Včeraj smo obravnavali še dve nesreči pri delu, v katerih sta se dve osebi lažje poškodovali. Enemu je v podjetju v Ožbaltu pri demontaži zapornice veriga stisnila roko. Drugi se je poškodoval pri delu s traktorjem v Hudinji na območju Slovenskih Konjic. Tuja krivda je v obeh primerih izključena.

Zasega vozil – Rogla in Velenje

Na Rogli smo včeraj vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli neregistrirano osebno vozilo z nameščenimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenje in pod vplivom alkohola smo vozilo danes ponoči zasegli tudi v Velenju.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj