Policijsko poročilo, dne 9. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 264 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Na območju naše policijske uprave smo včeraj obravnavali dva primera nasilja v družini. V obeh primerih smo nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja do partnerk, oba smo pridržali in ju bomo v nadaljevanju kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini.

Dom, ki naj bi predstavljal najvarnejše mesto, je za mnoge žrtve nasilja v družini lahko bolj nevaren kot javni kraji. Žrtev včasih sama ne zmore poklicati na pomoč, zato pozivamo vse sosede, prijatelje, znance, naj v primeru, ko v sosednjem stanovanju slišijo nasilje ali klice na pomoč, nemudoma pokličejo policijo in s tem pomagajo žrtvi. Policisti bomo storili vse, da bomo žrtvi zagotovili pomoč in rešitev, zoper storilca pa ustrezno ukrepali. Policisti sodelujemo tudi z ostalimi organizacijami, ki žrtvam nudijo pomoč, kot so SOS-telefon, Društvo za nenasilno komunikacijo ter centri za socialno delo. S sodelovanjem želimo žrtvam sporočiti, da v najhujših življenjskih trenutkih niso same.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o petnajstih prometnih nesrečah. V Celju sta se v naletnem trčenju dveh osebnih vozil lažje poškodovala oba voznika, v ostalih prometnih nesrečah je na srečo prišlo le do materialne škode na vozilih in objektih.

V Bodrišni vasi, v Slovenj Gradcu in v Celju smo zasegli osebna vozila trem voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

Kriminaliteta

V Dobravi, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, smo včeraj obravnavali tatvino traktorja in tatvino več različnega orodja. Neznani storilci so v noči iz ponedeljka na torek izpod nadstreška ob stanovanjski hiši ukradli traktor znamke POLARIS, registrskih številk SG H5-N1, rdeče barve. Iz delavnice so ukradli še dve motorni žagi, kosilnico na nitko, baterijsko kotno brusilko, baterijsko udarno kladivo ter nekaj kosov drugega orodja. Lastnikom so s tatvino povzročili za najmanj 30.000 € škode.

V Dravogradu je neznanec iz odklenjenega stanovanja več stanovanjske hiše ukradel kuverto z gotovino. Občane znova opozarjamo, da naj vrata stanovanj in stanovanjskih hiš skrbno zaklepajo, tudi kadar jih zapuščajo le za zelo kratek čas.

V Podkraju pri Velenju je neznani storilec v popoldanskih urah, skozi vhodna vrata, vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal. Ukradel je dve steklenici žganja.

V Novem trgu v Celju smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom naredil rise po celotnem osebnem vozilu in lastniku povzročil za dobrih 2.000 € škode.

V Osredku pri Zrečah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 56-letni moški, ki se mu je pri sestopu s strehe na domači hiši, izmaknila lestev in je padel z višine dobrih treh metrov na betonska tla.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj