Policijsko poročilo, dne 9. avgust 2019

Včeraj smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 285 klicev, v 63. primerih je šlo za interventne dogodke.

Policijsko poročilo začenjamo s včerajšnjim popoldanskim dogodkom.

Roparska tatvina, Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe - Radeče

31-letna občanka se je z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah. Medtem, ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po oškodovankini torbici. Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Mlajši bratec je ostal v vozilu. Ko je ženska pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi moškemu preprečila vožnjo, je le ta spravil vozilo v pogon in se z otrokom pripetem v otroškem sedežu odpeljal v smeri proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je trčil v lastnico vozila, ki mu je poskusila preprečiti vožnjo, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozla, še vlekel za seboj. V Rimskih Toplicah smo ga ustavili in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je povzročil še prometno nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan. 53-letnega moškega, doma z območja Zidanega Mosta, bomo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Roparska tatvina, Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe.

Drzna tatvina - Celje

V Celju smo včeraj obravnavali drzno tatvino, ki sta jo storila mlajša ženska in moški, temnejše polti. Medtem, ko je ženska v trgovini izbirala oblačila je moški iz pisarne zaposleni ukradel denarnico z bančnimi karticami in gotovino.

Tatvina - Laško

V Laškem je neznani storilec s parkiranega vozila ukradel sprednji odbijač z registrskimi tablicami.

Prijetje ilegalnih prebežnikov - Rogatec

Na območju Rogatca smo sinoči ustavili 41-letnega voznika osebnega vozila, državljana Slovenije, ki je vozil 4 državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili. Vsi štirje tujci so zaprosili za azil.

Zaseg tablet – Bistrica ob Sotli

Na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli smo včeraj dvema voznikoma zasegli tablete, ki vsebujejo snovi, ki so po uredbi zavedene kot prepovedane droge.

Pogrešani 83-letni Friderik Ješovnik – ponovno zaprosilo za objave

Tudi včeraj smo na širšem območju Smrekovca iskali od torka, 6. avgusta pogrešanega 83-letnega Friderika Ješovnika, ki je bil v torek v popoldanskih urah nazadnje opažen na območju pod kočo na Smrekovcu v smeri proti Belim Vodam. Znova prosimo vse, ki so ga opazili, mu morda skušali pomagati s prevozom v dolino, da nas pokličejo na telefonsko številko 113. Vsak podatek bo dobrodošel.

Komentiraj