Policijsko poročilo, dne 8. september 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 211 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedmih z materialno škodo.

Nekaj čez 12. uro smo v Lahomnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta trčila tovorno in osebno vozilo. Do trčenja je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila. Visoko nosečo sopotnico voznika osebnega vozila so po trčenju odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostala na opazovanju.

Okoli 15. ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na relaciji Brezno Ožbalt, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s cestišča in se lažje poškodoval.

V popoldanskih urah smo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu obravnavali prometno poškodbo, v kateri se je lažje poškodovala kolesarka, ki je na kolesarskistezi padla, ker se je poskušala izogniti mački.

Na območju Prevalj smo sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj štirikrat ukrepali v javnih in šestkrat v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročamo o dveh vlomih in požaru.

V Dolgi Gori je neznani storilec vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in ukradel kotno brusilko. Lastniku je škodo povzročil še z razbitjem okenskega stekla.

V Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel motorno žago.

V Ribnici na Pohorju smo včeraj obravnavali požar. V leseni garaži je zagorelo vozilo, ogenj se je razširil še na drugo vozilo in uničil garažo. Sledi poročilo na ODT.

Lepo, mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj