Policijsko poročilo, dne 8. januar 2021

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 47 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petih z materialno škodo.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj na avtocesti izven naselja Šentrupert obravnavali voznika začetnika, ki je vozniški izpit opravil pred pol leta. Voznik je pri omejitvi 130 km /h vozil 202 km/h. Hitrost vožnje je torej prekoračil za 72 km/h. Vozniku smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Za kršitev je predpisana globa 1.200 € in 9 kazenskih točk, kar zanj pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Vse voznike znova opozarjamo na spoštovanj vseh cestno prometnih predpisov, še posebej tistih povezanih s hitrostjo. Vožnja z neprilagojeno hitrostjo je še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč.

Pri povzročiteljih najhujših prometnih nesreč je še vedno prepogosta tudi prisotnost alkohola. Zato na našem območju redno opravljamo kontrole prometa s poudarkom na kontroli alkoholiziranosti.

Na območju Prevalj smo včeraj v popoldanskih urah ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel dobrih 1,6 promilov alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Za konec tokrat o pirotehniki.

Kljub vsem opozorilom in prepovedi prodaje pirotehničnih izdelkov smo v zadnjem mesecu v Celju zasegli 453 kosov pirotehnike. Kršiteljem smo izrekli globe v višini od 400 do 1.200 €.

Skorajda povsod na našem območju to dopoldne sneži, ponekod se sneg že oprijema vozišč zato bodite pri vožnji še posebej strpi in previdni.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj