Policijsko poročilo, dne 7. oktober 2019

Petek, 4. oktober 2019

Tatvina - Celje

Iz trgovine trgovskega centra v Celju so nas v petek obvestili, da sta mlajša fant in dekle ukradla jopico in bundo, oboje skupaj vredno dobrih 400 €.

Vlom v podjetje - Celje

V Celju, na Ljubljanski cesti, smo obravnavali vlom v prostore podjetja. Izpod nadstreška so neznani storilci ukradel element s kompletno inox hladilno enoto.

Zaseg ukradenih električnih koles - Celje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so v petek na območju Celja ustavili romunskega voznika kombiniranega vozila, ki je imel na vozilu naloženi dve električni kolesi, vredni okoli 7.000 €, za katere se je izkazalo, da sta bili ukradeni v Italiji. Romunskega državljana bomo kazensko ovadili, kolesi bo danes prevzel lastnik.

Požar - Ter

V petek smo bili obveščeni o požaru v bivalnem vikendu v Teru na območju Policijske postaje Mozirje. Zagorelo je pri lončeni peči. Ogenj je povzročil za okoli 5.000 € materialne škode. Tuja krivda je izključena.

Sobota, 5. oktober 2019

Tatvina štirikolesnika - Kapla

Pregled sobotnega dogajanja začenjamo s podatki o tatvini štirikolesnika v Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, ki ga je neznani storilec ukradel iz kletnih prostorov stanovanjske zgradbe. Gre za štirikolesnik znamke Linhai, tip M550 L, reg. št. CE BR-24, črno sive barve.

Poškodovanje vozila - Rogatec

Na Slomškovem trgu v Rogatcu smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na vozilu prerezal obe desni pnevmatiki.

Tatvina kolesa - Ravne na Koroškem

Na Partizanski cesti v Ravnah na Koroškem smo obravnavali tatvino kolesa znamke Scott Aspect, črno, sivo, oranžne barve. Lastnik je nezaklenjeno kolo pustil pred stanovanjskim blokom.

Vlom - Ravne na Koroškem

V Ravnah na Koroškem je v soboto, nekaj pred 14. uro, 30-letni občan vlomil v občinske prostore in v več pisarnah poškodoval vhodna vrata, več omar in druge opreme. 30-letniku smo odvzeli prostost in ga bomo kazensko ovadili.

Nedelja, 6. oktober 2019

Poškodovanje tuje stvari – Slovenj Gradec

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec z večjim kamnom razbil steklo na vhodnih vratih gostinskega lokala v Slovenj Gradcu in s tem lastniku povzročil za okoli 100 € škode.

Požar – Migojnice

Včeraj, nekaj pred 11. uro, smo bili obveščeni, da v Migojnicah gori večja stanovanjska hiša. Ogenj je povsem uničil dve mansardni stanovanji, dve stanovanji v spodnji etaži pa močno poškodoval. Tuja krivda za nastanek požara, v katerem je po prvih ocenah nastalo za okoli 100.000€ materialne škode, je izključena. Vzrok požara je najverjetneje pri električni napeljavi.

Poškodovanje avtodoma - Velenje

Včeraj smo bili obveščeni o poškodovanju avtodoma parkiranega v Velenju, na katerem je neznani storilec prerezal tri pnevmatike.

Tatvina kolesa - Velenje

Sinoči smo bili obveščeni še o tatvini kolesa znamke BMX, rumene barve, ki ga je neznani storilec ukradel iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Kosovelovi ulici v Velenju.

Ilegalni prehodi državne meje – v obdobju od 4. oktobra 2019 od 6. ure do 7. oktobra 2019 do 6. ure

V Šentvidu pri Grobelnem smo v soboto. 5. oktobra, v dopoldanskih urah, izsledili ilegalnega prebežnika, mladoletnega državljana Maroka, ki je hodil po železniških tirih v smeri proti Celju. Mladoletnik je zaprosil za azil. Po opravljenih postopkih smo ga odpeljali v Nastanitveni in sprejemni center v Logatec.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj