Policijsko poročilo, dne 7. junij 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 943 klicev občanov. 238 klicev je bilo interventnih, osem nujnih. 63 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,18 s področja mejnih zadev in tujcev, 112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru.

Konec tedna je tragično zaznamovala nesreča pri delu.

V soboto, nekaj po 14. uri, smo bili obveščeni o nesreči s traktorjem, zaradi posledic katere je umrl 66-letni traktorist. Nesreča se je zgodila v Zbelovski Gori, kjer je traktorist, ki je vozil preblizu roba njive, s traktorjem zdrsel po strmem hribu. Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je poškodbam podlegel.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so s področja cestnega prometa izstopale prometne nesreče kolesarjev in dve hujši kršitvi voznikov začetnikov.

Na Koroški cesti v Velenju je v petek dopoldne, pri vožnji po klancu navzdol, padla 64-letna kolesarka in se hudo poškodovala.

Pri vožnji z Rahtela se je v petek huje poškodoval 63-letni kolesar, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno trčil v kolesarko, ki je vozila pred njim. Kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

V soboto zvečer smo prometno nesrečo s hudo poškodbo kolesarja obravnavali tudi v Klokočovniku. 56-letni kolesar je padel med kolesarjenjem iz smeri Klokočovnika proti Ločam.

Minuli vikend smo obravnavali še tri prometne nesreče kolesarjev, eno v Laškem in dve v Velenju. Trije kolesarji so se v prometnih nesrečah lažje poškodovali.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varno-na-kolo

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zjutraj pri meritvah hitrosti v naselju Velika Pirešica zaznali kršitev prekoračene hitrosti vožnje voznika osebnega avtomobila, sicer voznika začetnika, ki je v naselju vozil 88 km/h, ob upoštevanju varnostne razlike 83 km/h. Predpisana globa je 1.000 € in 9 kazenskih točk. Ker gre za voznika začetnika, ki lahko doseže le 7 kazenskih točk, so na OS Celje podali obdolžilni predlog. Vozniku bo izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto popoldne so policisti Postaje prometne policije Celje pri meritvah hitrosti na avtocesti A1, izven naselja Lopata, zaznali kršitev prekoračene hitrosti še enega voznika začetnika, ki je z osebnim vozilom vozil 203 km/h, ob upoštevanju varnostne razlike 192 km/h. Predpisana globa je 1.200 € in 9 kazenskih točk. Tudi v tem primeru so podali obdolžilni predlog, vozniku bo izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo minuli konec tedna ukrepali devetindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek smo na Polzeli obravnavali vlom v prostore Kmetijske zadruge. Storilec je ukradel 100 folij za baliranje, vrednih okoli 7.000 €.

V Trnovljah pri Celju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel nahrbtnik z dokumenti, gotovino in ključi.

V Malih Dolah je neznani storila vlomil v vrtno uto in ukradel več orodja.

Ilegalne migracije

V Rogatcu smo v petek izsledili državljana Turčije, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujec je zaprosil za azil.

V petek zvečer smo na avtocestnem počivališču Zima obravnavali bolgarskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal tri turške državljane, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Voznika bomo kazensko ovadili, trojica turških državljanov je zaprosila za azil.

Lep začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica

Komentiraj