Policijsko poročilo, dne 07. januar 2019

Minuli konec tedna smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 165 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročamo o 35. prometnih nesrečah. Eni s hudimi posledicami, eni z lažjimi in 33. z materialno škodo. Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo v zadnjih treh dneh zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo včeraj okoli dveh zjutraj obravnavali v Koprivni, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. 33-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po lokalni makadamski cesti, je na ravnem delu ceste zapeljal desno, preko cestišča, v jašek meteornih voda. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v prometni nesreči hudo poškodoval. 26-letni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola pa lažje. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, naj ne vozijo, če so uživali alkohol.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Petek. 4. januar 2019

Vlom v gradbeni zabojnik – Škofja vas

V petek v jutranjih urah smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Škofji vasi. Storilec je ukradel več orodja in električnih vodnikov.

Vlom v stanovanjsko hišo - Celje

V Šmarjeti pri Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno, prostore preiskal ter ukradel nekaj gotovine in več kosov zlatnine.

Sobota, 5. januar 2019

Požar – Galicija

V soboto, okoli pol petih zjutraj, smo v Galiciji obravnavali požar. Zagorel je nadstrešek ob stanovanjski hiši, ogenj se je nato razširil na strešje in notranjost hiše. V požaru je nastalo za okoli 40.000€ materialne škode. Prve ugotovite kažejo, da v omenjenem primeru ni šlo za kaznivo dejanje.

Poskus tatvine osebnega vozila – Dobja vas

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem je neznani storilec poskušal ukrasti osebno vozilo znamke Peugeot 206. Storilec je poskušal s spajanjem kontaktnih žic vozilo spraviti v pogon, kar mu ni uspelo, zato je pobegnil s kraja.

Rop - Celje

Okoli pol desetih dopoldne smo v Celju, na Vrunčevi ulici, obravnavali rop. Neznani moški, star okoli 40 let, s krajšo brado, oblečen v temnejša oblačila z rjavo kapo na glavi, je vstopil v frizerski salon, zagrozil lastnici in od nje zahteval denar. Ko je denar dobil je odšel iz salona v neznano smer.

Nedelja, 6. januar 2019

Na zelenici v Celju smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel dva para smuči in smučarsko opremo, kolo, kolesarske čevlje, dva supa, avtomobilski strešni nosilec in več drugih stvari.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna vam želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi.

Komentiraj