Policijsko poročilo, dne 6. november 2019

Na območju Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah obravnavali 59 interventnih dogodkov.

Včerajšnji dan je tragično zaznamovala prometna nesreča v Šentjurju, v kateri je umrl 69-letni voznik osebnega vozila.

69-letni voznik je vozil iz smeri centra Šentjurja. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto v smeri poti Šmarju, ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti in je trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, s katerim je iz šmarske strani pravilno pripeljal 49-letni voznik, ki je skušal z zaviranjem in umikanjem v levo trčenje preprečiti. V trčenju se je 69-letni voznik osebnega vozila tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo dvaindvajset ljudi, lani v enakem obdobju enajst.


V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlomi v stanovanjske hiše – Tepanje, Podvin, Kapla

V Tepanju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi garažno okno in ukradel več kosov zlatnine.

V Podvinu je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno in ukradel vel vrednejših kosov nakita.

V Kapli je neznani storilec v hišo vlomil skozi vrata terase, preiskal prostore in ukradel gotovino.

Vlom v prostore športnega društva - Velenje

Na območju Velenja smo obravnavali vlom v prostore športnega društva od koder je storilec ukradel nekaj alkoholnih pijač.

Iztirjenje vlaka – Zidani Most

Okoli pol dveh zjutraj smo bili obveščeni, da je v bližini Zidanega Mosta iztirila os vagona mednarodnega tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri Dobove proti Zidanem Mostu. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Preiskava poteka.

Prometna varnost

Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško so se nam znova pridružili pri aktivnostih za ničelno toleranco do alkohola in drog v prometu. Podarili so nam vstopnice za ogled rokometne tekme lige prvakov med rokometnima kluboma Celje Pivovarna Laško in PPD Zagreb, ki bo v nedeljo, 10. novembra 2019, ob 17. uri, v dvorani Zlatorog v Celju.

Na območju celotne Policijske uprave Celje bomo do nedelje pri kontrolah prometa vstopnice delili tistim voznikom, ki jim bo alkotest pokazal 0,00 in ki bodo izpolnjevali vse pogoje za varno in odgovorno vožnjo.

Glede na to, da se je letos stanje prometne varnosti na našem območju izredno poslabšalo znova pozivamo vse udeležence naj bodo v cestnem prometu strpni, previdni in naj upoštevajo cestno prometne predpise.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj