Policijsko poročilo, dne 6. september 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 753 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.

56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Podrobnejše dogajanje izpostavljamo v nadaljevanju.

Petek, 3. september 2021

Na Partizanski cesti v Celju smo obravnavali poskus vloma v gostinsko športni objekt. Storilec je s poškodovanjem vrat lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V Slovenskih Konjicah smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. Na Liptovski ulici je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval vrata poslovnih prostorov, prav tako je z ostrim predmetom naredil ris na osebnem vozilu, parkiranem v bližini.

Poškodovanje tuje stvari smo obravnavali tudi v Velenju na Cesti I, kjer je neznani storilec poškodoval tablo na zunanji steni poslovnega prostora.

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali tatvino starejšega gorskega kolesa, ki ga je lastnik priklenil za ograjo ob športnem igrišču.

Tatvino kolesa smo obravnavali tudi v Celju, kjer je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Mariborski cesti ukradel žensko kolo znamke Kilimanjaro.

V Gavcah, na območju Velenja, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine.

V večernih urah smo bili obveščeni še o vlomu v starejšo stanovanjsko hišo v Podsredi. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

Sobota. 4. september 2021

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval tri vozila parkirana na parkirišču Ljubljanske ceste v Celju. Storilec je lastnikom povzročil za okoli 2.000 € škode.

Nedelja, 5. september 2021

Nekaj pred 11. uro smo bili obveščeni o nesreči z jadralnim padalom, v kateri se je hudo poškodoval 60-letni jadralni padalec. 60-letniku se je pri vzletu z vzletišča v Dobrovljah naredil vozel med dvema vrvicama padala, zaradi česar je hitreje izgubljal višino in je moral predčasno zasilno pristati v bližini hiše v Podvrhu. Pri pristajanju se mu je padalo obrnilo in je padel z višine dobrih štirih metrov na travnato površino. Poškodovanega jadralnega padalca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Preiskava dogodka še poteka. Po prvih ugotovitvah naj bi bila tuja krivda izključena.

V popoldanskih urah smo obravnavali nesrečo v gorah, kjer se je poškodoval 28-letni nemški državljan, ki mu je zdrsnilo na planinski poti tik pod sedlom z vrha Kotličev proti Okrešlju. 28-letnik je drsel po melišču približno 80 metrov, nato pa je padel čez skalni previs približno 30 metrov globoko. 28-letnik, ki je uporabljal zaščitno opremo, se je pri padcu hudo poškodoval. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

V Ljubiji je včeraj neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo ter ukradel tri daljnoglede in nekaj denarja.

V Rogatcu smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec z ostrim predmetom napravil rise po celotnem osebnem vozilu in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € materialne škode.

Na Ljubečni je včeraj neznani storilec s parkiranega osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Lep začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj