Policijsko poročilo, dne 4. oktober 2019

Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 85 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročamo o trinajstih prometnih nesrečah, v treh so se udeleženi lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

Zasegi vozil – Dramlje, Celje, Žalec

V Dramljah smo zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. V Celju smo vozili zasegli dvema voznikoma. Enemu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, drugi vozniškega dovoljenja sploh ni imel, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni registrski tablici. V Žalcu smo neregistrirano vozilo z nameščenimi različnimi registrskimi tablicami, od katerih je bila ena ukradena, zasegli voznici, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

S področja kriminalitete izpostavljamo tatvini dveh osebnih vozil, poskus tatvine, vlom, tatvino in nekaj zasegov konoplje.

Tatvini vozil – Celje in Velenje

S parkirišča na Vojkovi ulici v Celju je ponoči neznani storilec ukradel osebno vozilo znamke Renault Scenic Grand 1,6 DCI, registrskih številk CE TM-372, bele barve letnik 2018.

Tatvino drugega osebnega vozila smo včeraj obravnavali na Koželjskega ulici Velenju. V tem primeru gre za vozilo znamke Renault Megane Grandtour, karavan izvedbe, registrski številk MB DL-922. Vozilo je letnik 2014 in je svetlo sive barve.

Poskus tatvine osebnega vozila - Velenje

V Velenju, na Goriški cesti smo včeraj obravnavali poskus tatvine vozila. Storilec je poskušal ukrasti vozilo znamke Renault Scenic, letnik 2019. Na vozilu je poškodoval sprednje steklo in ga poskušal spraviti v pogon, kar mu ni uspelo.

Vlom v garažo – Bistrica ob Sotli

V Bistrici ob Sotli smo obravnavali vlom v garažo, od koder je storilec ukradel več kosov ročnega orodja.

Tatvina - Celje

Iz ene od trgovin v nakupovalnem centru v Celju so nas obvestili o tatvini ženske torbice, vredne okoli 150€.

Zasegi konoplje – Celje, Velenje, Žalec in Slovenske Konjice

Na našem območju smo včeraj opravili več hišnih preiskav ter našli in zasegli večjo količino konoplje in drugih stvari povezanih z vlomi in tatvinami.

V Velenju smo 34-letnemu občanu zasegli 90 sadik konoplje, ki jo je sušil v stanovanju ter škatlo s posušenimi vršički.

Na območju Celja smo hišno preiskavo opravili pri 30-letnemu moškemu. zasegli smo mu dobrega pol kilograma posušenih vršičkov konoplje, več kot 100 konopelj, ki jih je sušil in par svežih sadik.

Na območju Slovenskih Konjic smo zasegli dobrega pol kilograma posušenih konopljinih vršičkov, na območju Žalca pa par sadik konoplje.


Foto: PU Celje

Ilegalni prestop državne meje - Tratna pri Grobelnem

V Tratni pri Grobelnem smo včeraj okoli 7. ure zjutraj izsledili 25-letnega državljana Maroka, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. 25-letnik je zaprosil za azil in smo ga po izvedenih postopkih odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

Komentiraj