Policijsko poročilo, dne 4. avgust 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 301 klic občanov. 63 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 21 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in devet nesreč z materialno škodo.

Včeraj  nekaj pred 17.30 uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Veliki Pirešici. V prometni nesreči sta bili udeležena voznika osebnih vozil v kateri se je 45 letni povzročitelj huje telesno poškodoval. Povzročitelj je vozil iz Arje vasi proti Velenju, kjer v Veliki Pirešici zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na nasprotno vozišče. Pri tem je trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 42 letni voznik. Povzročitelj je bil odpeljan v SB Celje.

Na območju Svetine se je lažje poškodoval kolesar, kateremu je pred kolo pritekel pes zaradi česar je kolesar padel.

V Vonarju – Šmarje pri Jelšah se je pri vožnji po kolesarski stezi z električnim kolesom lažje telesno poškodovala kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom in padla.  

V Velenju so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznice osebnega vozila, ki je trčila v drugo voznico osebnega vozila, katera je bila lažje poškodovana.

Včeraj popoldne so policisti PP Slovenske Konjice na Rogli obravnavali dogodek v katerem se je lažje telesno poškodoval kolesar. Kolesar je vozil po travniku, kjer je vožnja prepovedana, pri tem pa se je zapletel v žico električnega pastirja in padel.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetkrat, trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.  

Kriminaliteta

Na območju Trnave - Žalec je neznani storilec iz njive odtujil okoli 100 kg krompirja.  

V Celju na Kraigherjevi ulici je bilo iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujeno kolo neznane znamke.

Včeraj nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Selskega vrha – Slovenske Konjice. Neznani storilec je v večernem času izkoristil odsotnost lastnika in iz hiše odtujil več kosov zlatnine.

Policisti so obravnavali še dve kaznivi dejanji Grožnje in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.  

Lep dan vam želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Marjan Strašek, višji samostojni policijski inšpektor.

Komentiraj