Policijsko poročilo, dne 2. december 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 222 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o devetih prometnih nesrečah. V Mali Pirešici se je v trčenju treh osebnih vozil lažje poškodoval eden od voznikov, v ostalih prometnih nesrečah je prišlo do materialne škode.

Danes zgodaj zjutraj smo v Hajnskem obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog. Voznika čaka 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

V Vuzenici smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.. V Zagaju pri Ponikvi smo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja zasegli neregistrirano osebno vozilo. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Okoli 14.30 ure smo bili obveščeni o požaru. V Lešah na območju Prevalj je zagorela stanovanjska hiša. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes.

Iz gostinskega lokala v Ločah je neznani storilec ukradel dva hladilnika in ledomat.

Na osebnem vozilu parkiranem na parkirišču ob trgovini v Šoštanju je neznani storilec poškodoval vse štiri pnevmatike. Na parkirišču v Velenju pa je neznani storilec z ostrim predmetom na vozilu naredil več risov.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj