Policijsko poročilo, dne 2. maj 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 343 klicev občanov. 74 je bilo interventnih, eden nujen.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj, nekaj čez 16 uro, je v Gaberkah pri Šoštanju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel mladoletni motorist, ki se je pri padcu hudo poškodoval. Voznik je imel 1,3 promila alkohola v krvi. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo mu motorno kolo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez 17. uro smo hudo prometno nesrečo obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila. V trčenju se je voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval. Zaradi vožnje brez izpita smo mladoletniku zasegli kolo z motorjem.

Na območju Mute smo sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Voznik je imel 1,2 promili alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja smo mu zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Osebni vozili smo včeraj zasegli še voznikoma na območju Dravograda in Celja.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave smo včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ga bomo kazensko ovadili.

V Zrečah je neznani storilec skozi zadnja vrata vlomil v prostore trgovine. Iz sefa je ukradel denar, odnesel je tudi večjo količino cigaret.

V Bukovžlaku smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastnici povzročil za dobrih 500 € škode.

Mirno in varno nedeljo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj