Policijsko poročilo, dne 1. december 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 249 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

V Gotovljah je voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča v potok. Voznik je imel 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Koroške ter na območju policijskih postaj Žalec in Velenje smo včeraj med 10. in 19. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na hitrosti in pešcih.

Prekoračitve hitrosti smo ugotovili pri 79. voznikih. Velika večina je dovoljeno hitrost kršila v naseljih. V nadzoru smo ugotovili tudi 15 kršitev povezanih s pešci. Dvakrat je šlo za kršitve voznikov do pešcev, trinajstkrat so cestno prometne predpise kršili pešci.

Pešce znova opozarjamo, naj spoštujejo cestno prometne predpise in poskrbijo za svojo vidnost. Prav tako opozarjamo tudi voznike naj bodo na pešce v teh dneh, ko se hitro stemni, še posebej pozorni.

POVEZAVA - nasveti

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na Ulici Tončke Čečeve v Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi garažna vrata, je preiskal prostore, ukradel ni ničesar. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Trnovljah pri Celju smo obravnavali poskus vloma v poslovni objekt. S poškodovanjem ograje je storilec povzročil za okoli 1.000 € škode.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj