Policijsko poročilo, dne 1. avgust 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih dveh dneh prejeli 672 klicev občanov. 180 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 69 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V današnjem policijskem poročilu poročamo o dveh smrtnih prometnih nesrečah.

Sinoči smo že poročali, da je v popoldanskih urah, v Lokovici, na območju Policijske postaje Velenje, umrl 37-letni motorist. Motoristu, ki je vozil iz smeri Velenja, je pot zaprl 59-letni voznik tovornega vozila, ki se je s stranske ceste vključeval na glavno cesto. Postopek ugotavljanja hitrosti vožnje voznika motornega kolesa še poteka.

Danes, okoli štirih zjutraj, smo na našem območju obravnavali še eno smrtno prometno nesrečo. Na avtocesti med izvozoma Dramlje – Ljubečna, v smeri proti Ljubljani, je umrl pešec, čigar identiteta še ni potrjena. Po do sedaj zbranih podatkih je pešec ležal na sredini voznega pasu. Pešca je prevozilo več voznikov. Okoliščine tragičnega dogodka še preverjamo.

Kriminaliteta

V petek smo na območju Rogaške Slatine obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je občanu prerezal bazen, postavljen pred stanovanjsko hišo.

V petek okoli 17. ure smo bili obveščeni o požaru na potniškem vlaku na Železniški postaji Štore. Do požara je prišlo na agregatu klime. Požar je pogasil strojevodja. Iz vlaka je bilo evakuiranih osem potnikov, strojevodja in sprevodnica. Za prevoz potnikov je bilo poskrbljeno. V požaru je nastala manjša materialna škoda.

Sinoči smo na območju Kozjega obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je v sobi vlomil v zaklenjeno kovinsko omaro in ukradel več kosov lovskega orožja.

Ostalo dogajanje

Danes okoli pol osmih zjutraj je na Policijsko postajo Šentjur poklicala občanka in povedala, da je v gozdu v Gorici pri Slivnici opazila medveda. Vse tiste, ki se bodo na tem območju danes odpravili v gozd, opozarjamo naj bodo pozorni.

Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

Problem lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil. Pse naj imajo na povodcih.

Več nasvetov o tem, kako ravnati ob srečanju z medvedom, najdete na strani Zavoda za gozdove Slovenije.

Lepo in varno nedeljo želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj