Policijsko poročilo, dne 1. april 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 218 klicev občanov. V 55. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Poskus drzne tatvine – Celje

V Celju, v bližini nakupovalnega centra na Mariborski ulici, smo obravnavali drzno tatvino. Moški star med 30 in 40 let, suh, koščenega obraza, neobrit, oblečen v svetlo bundo s svetlo modrimi črtami, in svetlejše hlače, s pleteno kapo na glavi, je poskušal občanki iz rok iztrgati torbico, vendar mu ni uspelo.

Vlom v klet – Velenje

V Velenju, na Jenkovi cesti, smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško gorsko kolo znamke Nakamura, sivo zelene barve.

Poškodovanje vozila – Lipa pri Frankolovem

V Lipi pri Frankolovem je občanu na vozilu, ki ga je vozil njegov brat, razbil vsa stekla, vse luči in poškodoval karoserijo. Lastnici vozila je s poškodovanjem povzročil za najmanj 2.000 € škode. Storilca bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.

Požari – Okonina, Šešče pri Preboldu in Šentjur

Nekaj pred 10. uro smo v Okonini, na območju Policijske postaje Mozirje, obravnavali požar. Zagorelo je zaradi napake ne električnem štedilniku na terasi stanovanjske hiše. Ogenj je poškodoval del terase. Nastala je manjša materialna škoda.

Okoli 15. ure smo bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Šeščah pri Preboldu. Zagorelo je zaradi preboja toplote iz dimnika v mansardnem delu hiše. Ogenj je poškodoval dimnik in del mansarde. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 20.000 €.

Okoli 15. ure smo požar v stanovanjski hiši obravnavali tudi v Šentjurju. Tudi v tem primeru je zagorelo pri dimniku. Ogenj je uničil del ostrešja. Škodo ocenjujejo na okoli 15.000 €.

Tatvina - Šentjur

Iz trgovine v Šentjurju sta dva storilca ukradla za okoli 450 € različnih parfumov in britvic. Moška sta stvarila zložila v nakupovalni košari, ko sta prišla do blagajne sta z ukradenimi stvarmi pobegnila iz trgovine.

Vlom v garažo – Velenje

Na Cesti Simona Blatnika v Velenju je ponoči neznani storilec vlomil v garažo. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem vrat.

Javni red in mir

Nekaj čez polnoč smo v Slovenj Gradcu oglobili občanko, ki je v več stanovanjskem objektu kršila javni red in mir in motila sosede.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj