Na območju Rogaške Slatine prijeli 34-letnika osumljenega vlomov v stanovanjske hiše

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, poroča o dogajanju:

Na območju Rogaške Slatine smo v zadnjih petih mesecih obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, zaradi česar smo na tem območju, v zadnjem obdobju opravili več poostrenih nadzorov.

V enem od nadzorov, konec oktobra, je policist Policijske postaje Rogaška Slatina, v civilnih oblačilih, na Partizanski ulici v Rogaški Slatini, opazil štiri moške in nameraval z njimi opraviti identifikacijske postopke. Moški so ga napadli. Policist se je uspel ubraniti in enega od njih zadržati, trije pa so pobegnili. Pri prerivanju je moški policista lažje poškodoval. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je storilec 34-letnik z območja Policijske uprave Novo mesto, ki je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj Velikih tatvin.

Pri pregledu okolice kraja prijetja 34-letnika je bilo ugotovljeno, da je bilo v neposredni bližini vlomljeno v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in drugimi preiskovalnimi dejanji smo v nadaljevanju ugotovili, da je v hišo vlomil 34-letnik, v sodelovanju z neznanimi storilci. Ukradli so več kosov zlatega nakita. Osumljenega sumimo še več kaznivih dejanj Velikih tatvin na širšem območju Policijske uprave Celje.

34-letnika smo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter Velike tatvine, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil na prostost.

Komentiraj